Tipuri de ambalaje:
 1.Pungute de plastic, trehuie sa fie mai groase sa nu se rupa si suficient de mari cat sa adaposteasca cantitatea necesara unei folosiri ca sa nu fie nevoie sa se recongeleze cantitatea in plus; UN SFAT: puneti produsul in tavite de polistiren expandat (ca acelea de la carnea tocata, mici, etc) si apoi in punga. Astfel produsul va ingheta drept, plan.
2.Caserole cu capac din cele de unica folosinta, transparente, de capacitati diferite; sunt de departe cele mai practice, folosind optim spatiul de depozitare in congelator.

Produse (alimente) care nu se congeleaza:
1. Grasimi emulsionate (maioneza, frisca, icre)
2. Lactate: lapte dulce, batut, sana iaurt, smantana: la dezghetare "se taie" ier telemeaua la dezghetare devine sfaramiciosa, nu se mai taie felii.
3.Orezul fiert, cartofii, dovleceii, morcovii decat cu anumite restrictii:
      - orezul fiert e admis doar in preparete ca sarmale,perisoare, ardei umpluti
      -cartofii doar prajiti pe jumatate, la folosire nu se dezgheata
      -dovleceii si morcovii se pot congela doar rasi si se folosesc fara dezghetare
4 Ouale doar daca sunt sparte si batute ca pt omleta; la dezghetare au aceleasi proprietati dar evidant nu se poate separa galbenusul
5. anumite lagume cum ar fi castravetele care nu se poate folosi inghetat, iar la dezghetare nu mai e bun; rosiile pt consum proaspat, intregi,la dezghetare isi pierd proprietatile.
6. fructele pt consum ca atare, la dezghetare devin moi si se separa zeama, pierd aspectul dar nu-si schimba gustul.